You can contact me at

homemademontessori@yahoo.com

Tuesday, August 10, 2010

Practical Tuesday!

After making my last post, I just realized it was Tuesday so I decided to add another post for Practical Tuesday. I really don't know how often I'll be able to update this blog, but I'll just do what I can!

Today's Practical Tuesday activity will be sponge squeezing. My kids love doing this activity and I love it because the more practice they get at this, the less water I have on my beautiful hardwood floors when the kids help me clean :) You need a pitcher, two bowls, a sponge, and a hand towel. Fill a small clear pitcher of water up to a water line (draw a line, so the kids don't overfill when they do this themselves). I got a clear plastic small pitcher at our party supply store for about $2. Then pour the water into a bowl, showing the kids the correct way to hold a pitcher and pour. Then put the sponge in the water, let it soak it up then lift the sponge over the water and squeeze just a small little squeeze and wait until it stops dripping. Then move the sponge to the other bowl and squeeze all the water out. Continue until all the water is transferred from the first bowl into the second. The towel is there to clean up any water drips! This would be a fun activity for a warm summer day to do outside. After they are done with this activity and they want another fun thing to do with the water that would be great for their motor skills, just give them a paint brush (a real paint brush for painting houses, not a craft one) and a small bucket of water. Show them how to paint the fence (or your house, deck, patio...anything), by doing a nice stroke up and a nice stroke back down. Have them paint your fence with all the water. My 4 year old thinks this is the best to do. She loves to paint and this is just as exciting to her as real painting for some reason!

9 comments:

izzy said...

My kids love playing with sponges too during water play!

Montessori Nursery School said...

Practical is very important for kids..Montessori Schools

Anonymous said...

Rosetta Stone Italian
Rosetta Stone Japanese
Rosetta Stone Korean
Rosetta Stone Spanish Latin

Holiday Programs for Kids in Singapore said...

Obviously, this isnt the first time you guys done practical Tuesday... so I am just wondering other than this sponge and water play, what other activities have you guys done before with the kids?

ccmontessorifrisco said...

Helpful Site…
Thank you so much for providing individuals with a very terrific possibility to read from this
Web site.
What is the Montessori Method

Jennings said...

Practical knowledge is very important for kids to get to know things easier.
Great thought.
Keep the good work going.
PreSchool

Maclina Duglas said...

This is very attention-grabbing, You are a very professional blogger. I have joined your feed and sit up for looking for more of your great post. Additionally, I have shared your web site in my social networks.

Montessori Long Division

Anonymous said...

Hi! Your blog is very helpful. Thank you for sharing. Do you also have downloadable blue and green series?

Mary Paul said...

Sérültem és megtörtént, amikor hét hónapja a házasságomban nagy probléma merült fel, köztem és a férjem között. olyan szörnyű, hogy a házasság felbontására bírósághoz fordult. Azt mondta, soha többé nem akart velem maradni, és már nem szeretett. Tehát kiszállt a házból, és komoly fájdalmakon ment át engem és a gyerekeimet. Megpróbáltam minden lehetőséget, hogy sok könyörgés után visszahozzam, de minden haszontalan volt, és megerősítette, hogy döntését meghozta, és soha nem akart újra látni. Tehát egy este, amikor visszatértem a munkából, találkoztam egy régi barátommal, aki megkérdezte a férjemről. Tehát mindent elmagyaráztam neki, így azt mondta nekem, hogy a férjem egyetlen módja, hogy meglátogassam a DrIgbinovia nevű helyesírást, mert ő is neki dolgozott. Tehát soha nem hittem a helyesírásban, de nem volt más választásom, mint követni a tanácsát. Aztán adta meg az e-mail címet, amit a docigbinovia93@gmail.com a meglátogatott helyesírásról. Így másnap reggel küldtem egy e-mailt a címére, amit adott nekem, és a helyesírási követelmények biztosítják, hogy visszaszállom a férjem a két napot. Micsoda fantasztikus kijelentés! Soha nem gondoltam, hogy beszélt velem, és elmondott mindent, amit tennem kell. Aztán másnap reggel, így meglepő módon, a férjem, aki nem hívott meg az elmúlt 7 hónapban, felhívott, hogy közölje, hogy jön vissza. Milyen csodálatos!! Tehát így jött vissza ugyanazon a napon, sok szeretettel és örömmel, és bocsánatot kért a tévedésért és a fájdalomért, amit ő és gyermekeink okoztak. Ettől a naptól kezdve a kapcsolataink erősebbek voltak, mint korábban, a DrIgbinovia segítségével Így konzultálok veled, ha bármilyen probléma merül fel vele, 100% -os garanciát vállalok, hogy segít neked, hívja, vagy add hozzá őt: Whats-app: +2348144480786 a köszönet Drigbinovia ..!